På Svenska

- Rumänska Ortodoxa Stiftet för Norra Europa -

- The Romanian Orthodox Church in Sweden -

- Ortodox bildning och kultur – Studieförbundet Bilda -

Rumänska Ortodoxa Kyrkan ”De Heliga Ärkeänglarna Mikael och Gabriel”, Borås – Sverige

- The Romanian Orthodox Parish in the city of Borås, Sweden-

*

En av de mest underbara tidiga kristna texter <Episteln till Diognetus>  förklarar de kristna som ”bor i sina egna länder, men även som främlingar och känner att varje främmande land är ett fädernesland till dem och varje fädernesland är främmande”.

Jag tror att orden över är de mest passande att beskriva oss de rumän-ortodoxa kristna som samlas i den Rumänska Ortodoxa Kyrkan i Borås. Våra minnen tillhör platsen där vi föddes vi binder våra plikter i landet som antog oss men våra själar längtar efter den himmelska staden som skall komma (Hebreerbrevet 13, 14).

Under den andliga vägledning av Den Rumänska Ortodoxa Stiftet för Norra Europa så försöker kyrkan att stärka den rumänska kommuniteten i Borås och främja rumänsk kultur och andlighet. Vi firar den Heliga Liturgin mest på rumänska (*** det finns ett par häften med rumänsk/svensk version av Liturgin) , men vi välkomnar alla att delta i vår församling och att ta del av våra aktiviteter.

• Kyrkan är öppen varje söndag mellan 9 och 13.
  • Scheman för den Heliga Liturgin och andra aktiviteter klicka här.
  • För kyrkans adress klicka här.